OM OSS

BUTIKKEN VÅR I LILLESTRØM

Våre trivelige lokaler i sentrum av Lillestrøm, har vi både butikk, lager og verksted.Med alt du trenger under samme tak, er Magne Landrø As midt i blinken for deg som foretrekker å få alle produkter og tjenester hos én og samme leverandør.

Vårt omfattende sortiment har en unik bredde. Vi velger kun produsenter vi har tro på, og selger kun produkter som tilfredstiller våre strenge krav til kvalitet og pris.Dessuten har vi til enhver tid det meste på lager - og kan som regel også skaffe andre produkter du er på utkikk etter.

Med bred erfaring og høy kompetanse, tar fagfolkene ved vårt autoriserte verksted hånd om ditt våpen som om det var deres eget.

Historien om Magne Landrø AS

Det bodde en mann i Damfaret 58 i Oslo. Han het Oddvar Moseng.
I 60-årene fant han seg å ha ledig kapital, som han ville sette inn i en eller annen virksomhet. Han var en ivrig jeger, og var blitt med i Rifle-Ringen skytterlag. Etter hvert ble han en habil skytter. Han likte seg godt i miljøet, og fant ut at han ville satse på salg av skyttereffekter og våpen.

Han ante neppe at det var visse restriksjoner for å drive slik forretningsvirksomhet. For det første var han avhengig av en fagmann (Børsemaker), og den gang måtte han også ha handelsbrev. Oddvar Moseng gav ikke opp. Gjennom deltagelsen i skytterstevner i «Det frivillige skyttervesen var han blitt kjent med Magne Landrø».

 

Landrø var allerde blitt skytterkonge for første gang, og var godt kjent i skytterkretser. Moseng visste nok hva han gjorde når han tilbød Landrø kompaniskap i det kommende firma.


Landrø var meget interesser, men i sin daværende jobb hos Raufoss Ammunisjonsfabrikker var han kontraktbundet til faglig å arbeide for firmaet frem til 1965. I 1965 skiftet han over til Bakkelittfabrikken i Aurskog som kontroll og utviklingssjef, uten en slik klausul i kontrakten. Han kunne derfor takke ja til tilbudet fra Moseng.

Høsten 1965 ble firmaet registrert og den første milepæl var nådd.

Landrø ordnet et provisorisk børsemakerverksted på sitt bosted i Aurskog. Det ble til at det etter hvert ble tatt imot mer arbeid fra Damfaret, hvor Moseng hadde etablert et lite lager av skyttereffekter, og tok imot reparasjoner av våpen som ble sendt til Landrø i Aurskog.

I begynnelsen av 1968, kjøpte Landrø seg hus på Strømmen med relativt stor tomt, som han etter hvert gikk han i gang med å bygge et børsemakerverksted på. Pågangen ble såpass stor at Landrø bestemgte seg for å si opp stillingen sin i Aurskog i 1976.

Det nye firma arbeidet i det stille utad i de første årene etter stiftelsen. De begynte å arbeide med å skaffe seg argenturer. Det første argenturet var på Lommevarmere, hvor første minimumsordre var på 36.000 stk. Det første våpen som firmaet oppnådde enesalg for i Norge, var en rustfri hagle (Bergslagsbøssan) som var produsert i Sverige. Det var et robust våpen som tålte røff behandling, men den ble for dyr, og gikk ut etter relativt kort tid. 

Landrø`s arbeid besto i stor grad i å skifte piper i konkurransevåpen. I den forbindelsen var det om å gjøre å skaffe det beste. Det Danske firmaet Schultz & Larsen var kjent i store deler i verden for å produsere piper av høyeste kvalitet. O.M & Co oppnådde å få hoved agenturet for Norge, og har siden hatt stor glede og nytte av dette agenturet.

Etter hvert fikk det ny oppstartede firmaet flere ettertraktede agenturer. Dette skyltes i stor grad Landrø`s bekjentskaper i skytterkretser, først og fremst i Skandinavia, og senere også internasjonalt, med blant annet deltagelse i OL i 1960 og 1964 og VM- deltager i årene 1962-1974.

Av agenturer som man fikk svært tidlig må det nevnes Urmek siktekorn, som firmaet gjennom årene har solgt flerfoldige tusen av.

Firmaet arbeidet i det stille de første årene etter stiftelsen. Det ble deltatt i landskytterstevner som aktive skyttere og de fant ut man kunne selge skyte rekvesita på disse stevnene, som samlet landets skyttere og deres familier.

 

1965 - 1975

Under landskytterstevnet i 1965/66 i Bodø, hadde firma for første gang slagsbod. Ved siden av Moseng & Co var det kun ett firma som hadde fått ideen om å ha salgsbod. Når man sammenligner med dagens LS stevner, kan man vel si at firmaet var tidlig ute.


Oddvar Moseng slet mye med sykdom i sin familie, dette utgjorde at Landrø tok over mer og mer av firmaets gjøremål. 

1 1975 døde dessverre Oddvar Moseng, og arvingene overtok han 1/5 part i firmaet, de var raskt interessert i å selge sin del.

 

Arbeidsmengden på det administrative området var stor og Landrø trengte en kampanjong som kunne ta seg den delen. Valget falt på Oddvar Moseng sin bror, Olav Moseng. Han gikk inn som kompansjong på 50/50 basis i 1975.
Her begynte et samarbeid som varte i 7 1/5 år. Et samarbeid som førte firmaet fremover på alle områder. Firmaet gikk i disse årene over fra «hobbyvirksomhet» til et seriøst firma i bransjen, med ny adresse i huset til Landrø i Ringveien på strømmen. 

På denne tiden ble alt av verksted og kontor flyttet inn i garasje-bygget hvor det var ca. 30 kvadratmeter til både kontor og verksted. Etter at frima ble flyttet til strømmen ble plassen raskt for liten og arbeidsmengden økte mer og mer. Landrø var nødt til å gjøre noe. 

 

Magne Landrø fant ut at man kan bygge i dybden!
De neste 3 månedene i 1975 ble brukt til å bygge ut garasjen. Arne Hagen ble sjef for «nedgravingen». Ut på sommeren i 1975 hadde firmaet et kontorlokale på ca 25 kvadrat i tillegg til verkstedet på 30 kvadrat. I samme slengen ble kjelleren utvidet i retning privatboligen til Magne, og det ble der innredet lager.
Etter hvert ble lagerplassen for liten, Olav hadde hus på Fjellhamar med 100 kvadratmeter kjeller under hele huset. Dette ble midlertidig lagerplass fra lokalet som var brukt tidligere til oppbevaring av skotøy under Mosengs tid som fabrikkeier.

Året 1975 var Landskytterstevnet på Kongsvinger. Firmaet hadde leid seg et telt, som ble innredet med salgsboder.
Dette året ble et kjempeår for firmaet, med en økning på hele 300% i omsetning.

Det var nå slutt på tiden: Arbeide i det stille!
I dette året begynte firma for første gang å markedsføre seg selv. De første annonser ble innsatt. Anonnseorganene var først og fremst i «Skyttertidene» og «Romerikes Blad».

Det ble for det meste annosert med hele spekteret av varer som firmaet førte på dette tidspunktet.

 

Firma var stadig på jakt etter nye agenturer og utvidelser. I denne perioden ble det oppnådd mange gode agenturer. Her nevnes noen: Lapua, Vithavuori, Lakelander. Finn Biathlon skiskyttervåpen og Vaime lyddempere.