Historien om Magne Landrø AS
Det bodde en mann i Damfaret 58 i Oslo. Han het Oddvar Moseng.
I 60-årene fant han seg å ha ledig kapital, som han ville sette inn i en eller annen virksomhet. Han var en ivrig jeger, og var blitt med i Rifle-Ringen skytterlag. Etter hvert ble han en habil skytter. Han likte seg godt i miljøet, og fant ut at han ville satse på salg av skyttereffekter og våpen.
Han ante neppe at det var visse restriksjoner for å drive slik forretningsvirksomhet. For det første var han avhengig av en fagmann (Børsemaker), og den gang måtte han også ha handelsbrev. Oddvar Moseng gav ikke opp. Gjennom deltagelsen i skytterstevner i «Det frivillige skyttervesen var han blitt kjent med Magne Landrø».
Landrø var allerde blitt skytterkonge for første gang, og var godt kjent i skytterkretser. Moseng visste nok hva han gjorde når han tilbød Landrø kompaniskap i det kommende firma.
Landrø var meget interesser, men i sin daværende jobb hos Raufoss Ammunisjonsfabrikker var han kontraktbundet til faglig å arbeide for firmaet frem til 1965. I 1965 skiftet han over til Bakkelittfabrikken i Aurskog som kontroll og utviklingssjef, uten en slik klausul i kontrakten. Han kunne derfor takke ja til tilbudet fra Moseng.
Høsten 1965 ble firmaet registrert og den første milepæl var nådd.
Landrø ordnet et provisorisk børsemakerverksted på sitt bosted i Aurskog. Det ble til at det etter hvert ble tatt imot mer arbeid fra Damfaret, hvor Moseng hadde etablert et lite lager av skyttereffekter, og tok imot reparasjoner av våpen som ble sendt til Landrø i Aurskog.
I begynnelsen av 1968, kjøpte Landrø seg hus på Strømmen med relativt stor tomt, som han etter hvert gikk han i gang med å bygge et børsemakerverksted på. Pågangen ble såpass stor at Landrø bestemgte seg for å si opp stillingen sin i Aurskog i 1976.
Det nye firma arbeidet i det stille utad i de første årene etter stiftelsen. De begynte å arbeide med å skaffe seg argenturer. Det første argenturet var på Lommevarmere, hvor første minimumsordre var på 36.000 stk. Det første våpen som firmaet oppnådde enesalg for i Norge, var en rustfri hagle (Bergslagsbøssan) som var produsert i Sverige. Det var et robust våpen som tålte røff behandling, men den ble for dyr, og gikk ut etter relativt kort tid.
Landrø`s arbeid besto i stor grad i å skifte piper i konkurransevåpen. I den forbindelsen var det om å gjøre å skaffe det beste. Det Danske firmaet Schultz & Larsen var kjent i store deler i verden for å produsere piper av høyeste kvalitet. O.M & Co oppnådde å få hoved agenturet for Norge, og har siden hatt stor glede og nytte av dette agenturet.
Etter hvert fikk det ny oppstartede firmaet flere ettertraktede agenturer. Dette skyltes i stor grad Landrø`s bekjentskaper i skytterkretser, først og fremst i Skandinavia, og senere også internasjonalt, med blant annet deltagelse i OL i 1960 og 1964 og VM- deltager i årene 1962-1974.
Av agenturer som man fikk svært tidlig må det nevnes Urmek siktekorn, som firmaet gjennom årene har solgt flerfoldige tusen av.
Firmaet arbeidet i det stille de første årene etter stiftelsen. Det ble deltatt i landskytterstevner som aktive skyttere og de fant ut man kunne selge skyte rekvesita på disse stevnene, som samlet landets skyttere og deres familier.